Ovi Blog - Archívum

Első napunk a Hüvelykpiciny csoportban

Csodálatos ez a nap! – Ezzel a felkiáltással jöttek óvodába a Hüvelykpiciny csoport mosolygó szemű, mindig jókedvű kis ikerlányai. Sajnos az időjárás kevésbé volt derűs és kedvező ezen a napon, de ennek ellenére mindenki vidáman érkezett meg a csoportba. Nagy-nagy örömmel üdvözölték egymást felnőttek és gyerekek egyaránt, lelkesen lesték az ajtót és várták régi és új kis társaikat a Hüvelykpicinyek. A szeptembert 24 fővel kezdtük meg, 4 új kiscsoportosunk érkezett. A 2018/2019-es nevelési évünk második felében várunk még 4 új kis Hüvelykpicinyt, így lesz a végleges csoportlétszámunk 28 fő. Legkisebbjeink nem először jártak a csoportunkban, részt vettek az „Óvodába hangoló” ismerkedős délutánjain, voltak a nyíltnapunkon, a beiratkozáson illetve az augusztus utolsó napjára szervezett „Kölyöknapunkon” is. Kicsit félénken, kicsit bátortalanul léptek be első nap az óvodába szüleikkel, de a szájuk szélén már ott bujkált egy huncut mosoly, jelezve, hogy nem lesz itt semmi baj! Valóban. Mi baj is lehetne ott, ahol már izgatottan, lelkesen 20 kis Hüvelykpiciny leste jöttüket, akik alig várták hogy bevezessék új óvodástársaikat a játékok rejtelmeibe. Szüleik nagy puszikkal köszöntek el és ügyesen, gyorsan búcsúzkodtak ezzel is megkönnyítve mindkét fél dolgát. Középsőseink és nagycsoportosaink rögtön megmutatták nekik játszósarkainkat, a barkácsasztalt, a boltos játékot, a babakonyhát és szobát, a kockázót.

Türelemmel, nagy-nagy szeretettel és végtelen gondoskodással, védelmezőn figyeltek a legkisebbekre. Ezután már sültek is a csokoládétorták, pizzák, indult a vendégesdi, épültek a szebbnél szebb autópályák, gurult a dobókocka a Bogyó és Babóca társasjátékban, és készültek a színes, vidám rajzok a rajzasztalnál. Mindehhez társult egy vidám, duruzsoló alaphang a nyári élményekről, valamint egy kis napocska csalogató, jó időt kérlelő dallamcsokor. Nagy öröm volt látni, hogy a gyerekek percről percre milyen ügyesen és gördülékenyen „csiszolódnak” egymáshoz. A mesesarokban, miután meggyújtottuk a mesegyertya lángját, önkéntelenül is elcsendesedtek a gyerekek így „előbújhattak” a mesetarisznyából a bábok és indulhatott a mese. A legkisebbektől a legnagyobbakig tátott szájjal hallgatták és nézték a bábelőadást. A póruljárt róka és a serteperte sünkölök történetét többször is el kellett mesélnem, annyira nagy tetszést aratott. A mese végeztével megbeszéltük az ülőrendet, kineveztük a naposokat és a segítőket, előkészültünk az ebédhez. Dajka nénink, Ica néni mindvégig önzetlenül segédkezett, mindamellett, hogy keze nyomán rend és tisztaság jellemzi a csoportunkat.

Reméljük a folytatás is ilyen derűs és jókedvű lesz, hiszen a Hüvelykpiciny csoport a második otthonunk, ahol biztonság,családias légkör és legfőképpen szeretet vesz körül mindannyiunkat.

Hüvelykpiciny csoport

  • Találatok: 1016

9600 Sárvár
Petőfi Sándor utca 21.
+36 95 320 567
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hasznos információk

Copyright © 2019
Sárvári Csicsergő Óvoda

Design & CMS by PCDJ.hu