Bemutatkozás

"Kis gyermekem csak nézzél szerteszét

érted van itt minden ami szép"

/ Várnai Zseni /

 

Bemutatkozó sorainkat szeretettel ajánljuk minden kedves óvoda iránt érdeklődő szülőnek.

 A Sárvári Csicsergő Óvoda 1980-ban épült, egy csendes, forgalomtól mentes környezetben. 6 csoportszobánkban 150 férőhellyel rendelkezünk, csoportjaink vegyes korosztályúak, ahol a szakmailag felkészült óvónők munkáját szakképzett dajkák segítik. Gyermekeink óvodai élete során elősegítjük fejlődésüket, hozzájárulunk egészségük megőrzéséhez jó közérzetükhöz. Kialakítjuk a helyes egészségügyi szokásokat.

            A közösségi nevelés lehetővé teszi a társadalom szempontjából értékes tulajdonságok alakítását. A boldogságot óvodás korban a szeretetteljes légkörrel, a jó érzéssel, a jó társas kapcsolatokkal, a felnőtt biztonságot nyújtó jelenlétével biztosítjuk. Hagyományaink és ünnepeink a közösségi érzelmek alakulásában jelentős szerepet töltenek be.

    A játék a gyermek létszükséglete, legfontosabb, legfejlesztőbb tevékenysége, a személyiségfejlesztés eszköze, az eredményes tanulás egyetlen útja. Óvodánkban a nap nagy része játékkal telik, amihez esztétikus, ingerdús környezetet teremtünk. A játékhoz szükséges időt a rugalmas napirenddel biztosítjuk.

      A mese az óvodai zajban a csend szigete, pihentet, szórakoztat. Táplálja a képzeletet, segít az élmények feldolgozásában. Teljes világképet, világmagyarázatot ad, a szociális tanulás páratlan eszköze. Elsődleges forrásaink a magyar népmese és mondókagyűjtemények, a magyar mondavilág. Célunk, hogy gyermekeink érdeklődéssel forduljanak a könyvek felé, kedveljék meg a verset, mesét.

    A rajzolás, mintázás, kézi munka az önkifejezés módjai. Lehetőséget adunk a gyermekeknek arra, hogy gondolataikat, érzelmeiket, problémáikat kifejezzék, feldolgozzák. Ehhez eszközöket biztosítunk. Megismertetjük őket az egyes népi kismesterségek alapjaival, eszközeivel, munkafázisaival. A gyermekek valamennyi alkotását értékként kezeljük.

   A testi képességek fejlesztése az egész nevelésünk rendszerében jelen van.Mozgásra inspiráló, biztonságos, tiszta környezetet, szabad teret, megfelelő időt biztosítunk a természetes és szabad mozgásra. Gondot fordítunk a testtartási hibák megelőzésére és korrekciójára.

   A zenei neveléssel felkeltjük a gyermekek zenei érdeklődését, formáljuk zenei ízlésüket, esztétikai fogékonyságukat, színessé tesszük érzelemvilágukat. Zenei nevelésünk anyagának nagy részét a népi mondókák és dalosjátékok adják.

    A munkajellegű tevékenységek végzése során a gyermekeket ráébresztjük a munka fontosságára, eredményének megbecsülésére.

     Vas megyében az első Vöröskereszt Bázisóvodaként elhivatottságunk az egészségfejlesztés, a környezettudatos nevelés és az egészség megőrzése területén töretlen, mert tudjuk a legnagyobb kincsünk, a legnagyobb értékünk az egészségünk.

    Alapvető célunk a jövő generációjának felkészítése az egészségtudatos életre, az önkéntességre. Fontos feladatunknak tekintjük a segítségnyújtás igényének kialakítását, az önkéntes tevékenység fejlesztését, a Vöröskeresztes mozgalom alapelveinek és értékeinek népszerűsítését is.

            Óvodánk jelenleg is arra törekszik, hogy a szülőkkel együttműködve a mai kor kihívásaihoz és igényeihez alkalmazkodva, szerető közegben fejlődjenek és nevelkedjenek a kisgyermekeink. Fontos feladat a közösség formálása, az óvoda értékeinek átadása annak érdekében, hogy az óvoda továbbra is szakmailag kiteljesedve, magas színvonalon nevelje a jövő nemzedékét.

9600 Sárvár
Petőfi Sándor utca 21.
+36 95 320 567
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hasznos információk

Copyright © 2019
Sárvári Csicsergő Óvoda

Design & CMS by PCDJ.hu