Bázis Óvoda

Mottónk: A kis vöröskeresztes, ahol tud segít

 

„Az ember legnagyobb kincse a képzelőerő. 
Az teszi az ember képessé arra, 
hogy beleélje magát mások helyzetébe,
együttérzővé és megértővé váljék."

Jean Webster

2009-ben óvodánk sikeres pályázatot nyújtott be, a cím elnyerésére, az elmúlt évek egészségnevelő tevékenységeire támaszkodva.  A táblát óvodánk falán Dr. Habsburg György a Magyar Vöröskereszt elnöke leplezte le, 2010. aug. 27-én.

A 2010-2011-es nevelési évben vezettük be óvodánkban a Magyar Ifjúsági Vöröskereszt Bázisóvoda első modulprogramjait.  A mindennapok során a gyermekek életkori sajátosságait figyelembe véve, segítő szándékkal éljük meg a világnapokat. Minden évben a vöröskereszt világnapjához kapcsolódva Bázisnapra hívjuk a Dunántúl Bázisóvodáit. 2012-ben szintén hagyományteremtő szándékkal gyermek világnapot szerveztünk.

Elhivatottságunk az egészségfejlesztés, a környezettudatos nevelés és az egészség megőrzése területén töretlen, mert tudjuk a legnagyobb kincsünk, a legnagyobb értékünk az egészségünk.

Alapvető célunk a jövő generációjának felkészítése az egészségtudatos életre, az önkéntességre.

Fontos feladatunknak tekintjük a segítségnyújtás igényének kialakítását, az önkéntes tevékenység fejlesztését, a Vöröskeresztes mozgalom alapelveinek és értékeinek népszerűsítését

A jövőben szeretnénk a Vöröskereszt eszméinek és humanitárius értékeinek megismerésére és terjesztésére még nagyobb hangsúlyt helyezni, az óvodahasználók  és tágabb környezetünkben egyaránt.

Vöröskereszt alapszervezetünk a legtöbb szülői támogatottságot élvezi Vas megyében.  Szeretnénk, ha óvodánkban  a jövőben rangot jelentene vöröskeresztes tagnak lenni.

9600 Sárvár
Petőfi Sándor utca 21.
+36 95 320 567
Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Hasznos információk

Copyright © 2019
Sárvári Csicsergő Óvoda

Design & CMS by PCDJ.hu